30. výročí TechSoft Engineering

22. 11. 2021 tomu bylo přesně 30 let, kdy pánové Stanislav Drábek a Antonín Tuček založili naši společnost TechSoft Engineering. Na trhu počítačových simulací se pohybujeme již od začátku podnikatelské činnosti.

IMG_3715.jpg

22. 11. 2021 tomu bylo přesně 30 let, kdy pánové Stanislav Drábek a Antonín Tuček založili naši společnost TechSoft Engineering. Na trhu počítačových simulací se pohybujeme již od začátku podnikatelské činnosti. Náš primární cíl se ani za 30 let nezměnil, zůstává pořád stejný, a to podporovat české, slovenské firmy a školy, aby byly konkurenceschopné nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí.

Počátek simulací
Ve svých počátcích se naše firma věnovala distribuci a výpočtům strukturální mechaniky na PC v programu Cosmos. Asi dva roky poté jsme se rozhodli našim zákazníkům nabídnout také program Fluent, který tehdy byl, a i dnes je nejrozšířenějším programem pro simulace proudění na světě. Nikdo další nedokázal nabídnout alternativu k tomuto programu, proto se u nás v Česku a na Slovensku stal velice populární.

COSMOS.jpg

 Obr 1.: program Cosmos

Spolupráce s Ansys a PTC

V roce 2007 jsme se stali Ansys Channel Partnerem, tedy oficiálním distributorem společnosti Ansys, Inc. Díky vzniklé spolupráci jsme začali dodávat do českých a slovenských firem kompletní produktové portfolio a softwarové řešení Ansys, včetně veškeré technické podpory a certifikovaných školení všech dodávaných programů. Od roku 2018 jsme Ansys Certified Elite Channel Partner, je to nejvyšší možný stupeň partnerství, kam patří zhruba 15 % distributorů na světě. Ansys dnes nabízí řešení pro libovolné obory, celkem dnes jsme schopni nabídnout více než 60 různých programů pro výpočetní analýzy. Software není určený jen pro průmysl, ale také pro akademickou práci.

Od února 2020 nabízíme také řešení PTC pro oblast augmentované reality (AR), CAD nástrojů (Creo), internetu věcí (IoT) a managmentu životního cyklu služeb (SLM) pro Českou a Slovenskou republiku.

Ansys Certified Elite Channel Partner.jpg

Obr 2.: Ansys Certified Elite Channel Partner

ptc-vector-logo.png

Obr 3.: Společnost PTC 

Expanze a podpora

Rozšířili jsme naše portfolio o další simulace, jako jsou dnes populární systémové analýzy, simulace optiky, designu a další. Šíře a hloubka našeho pole aktivit z nás dělá vhodné partnery pro naše zákazníky nejen v Česku ale i zahraničí. V průběhu let jsme se také rozrostli, a kromě kanceláře v Praze pracují další kolegové ve Zlíně, v Ostravě a také na Slovensku v Košicích.

Věříme v budoucnost technických simulací, v Průmysl 4.0, kde už dnes nabízíme unikátní řešení spojením s dalšími technologiemi od spol. Umíme stavět digitální dvojčata a využívat rozšířenou realitu. Spolupracujeme s dalšími společnostmi v Maďarsku a Polsku, kde jsme již měli několik společných zakázek. Podporujeme soukromníky, malé, střední i velké společnosti primárně české, slovenské, ale také polské a nadnárodní, které u nás dělají výzkum. Investujeme do akademické sféry, podporujeme několik univerzit u nás a na Slovensku, sponzorujeme studentské týmy, které patří ke špičce nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí.

eforce3.JPG

Obr 4.: Formule eForce FEE Prague 

 VSB Ostrava 1.png

Obr 5.: Formula TU Ostrava 

Plány do budoucna

Rok 2022 bude plný změn, již na jeho začátku představíme novou vizuální identitu společnosti, na kterou se moc těšíme. V průběhu roku chystáme také modernizaci našich kancelářských prostor a pokud to situace dovolí, rádi bychom po třech letech opět uspořádali na konci května Setkání uživatelů Ansys.

Výročí 30 let pohledem zakladatelů a majitelů

Zakladatel/spolumajitel Stanislav Drábek: ,,Vzpomínám si, že při zakládání firmy jsem se obával hrozby, že řada firem nepřežije své první roky existence. Podle současných evropských statistik má šanci přestát první dva roky jen jedna ze čtyř nově založených firem, a dokonce pátý rok života nepřekoná více jak 90 % společností. Dnes mohu s hrdostí pohlédnout zpět na těch úspěšných 30 let existence TechSoft Engineering. Za tuto existenci firmy vděčím především našim zákazníkům, špičkovým výrobcům software Ansys, našim partnerům a samozřejmě zaměstnancům“.

Zakladatel Antonín Tuček: „Je to 30 let od založení společnosti, které bych shrnul jako pohádkový příběh. Byla jednou jedna pracovní stanice, ve které stál pan Profesor Šťastný a pan Synáč ze společnosti, která se jmenovala Škoda Turbíny, dnes známá jako Doosan a tak to všechno začalo. Ta historie je velice zajímavá, progresivní, že se jednalo nejdříve o 2D výpočty, pak to byly 3D výpočty, celé lopatky, několik lopatek, celé kolo, pak to byl celý stupeň, najednou tady přišla pára, kapičky, optimalizace tvarů, tak ty věci mohou jí dál. Za těch 30 let se zde vychovala řada výpočtářů, ke kterému přispěl také TechSoft Engineering a vysoké školy, které jsme zásobovali námi prodávaným softwarem. Takhle ty věci můžou pokračovat dál.“

Spolumajitel Michal Moštěk: „Já jsem velice rád, že mohu být součástí této firmy a snažit se každý den plnit nejrůznější výzvy, ať už ty naše interní, tak i většiny našich zákazníků. S každým dalším zákazníkem, který projeví zájem o virtuální prototypování, rosteme také my. Díky akvizicím spol. Ansys se dostáváme k novým a novým technologiím, což vyžaduje každodenní plné nasazení zejména mých spolupracovníků. Snažíme se každý den být nejen lepšími v technické, ale i osobní rovině. Zákazníci k nám mají stále dveře otevřené a my jsme připraveni jim pomáhat řešit jejich úkoly. Osobně pevně věřím, že zde budeme i další desítky let a zákazníci se na nás mohou vždy spolehnout.“

IMG_3713.jpg

Obr 6.: Spolumajitel a zakladatel Stanislav Drábek, zakladatel Antonín Tuček a spolumajitel Michal Moštěk 

Oslava 30. výročí.

K našim třicátým narozeninám jsme si kromě jiného stihli nadělit také společnou oslavu v menším kruhu s vybranými partnery v Žižkovském divadle Járy Cimrmana. Po krátkém pozdravu současného a bývalého vedení společnosti jsme shlédli hru Švestka, která oslavuje stáří a symbolicky tak uzavřela našich prvních 30 let společnosti. 

IMG_3730.jpg

Obr 7.: Žižkovské divadlo

Poděkování

Společnost Techsoft Engineering děkuje všem svým stávajícím a bývalým zaměstnancům, zákazníkům a obchodním partnerům za spolupráci, těšíme se na další roky s Vámi.
Doufáme a díváme se na dalších nejméně 30 společných let plných zajímavých projektů, podpory a také přátelství. Jsme tady jedni pro druhé, máme společné cíle, a to zejména dělat svět kolem nás lepší.

 

Autor článku
Bc. Milan Hlůšek
Bc. Milan Hlůšek
Marketing
+420 770 157 308 hlusek@techsoft-eng.cz

Další články

21. 3. 2024

Jak na výpočty svařovaných konstrukcí

Přemýšlíte, jak efektivně převést vaše CAD modely tvořené ohýbanými profily a plechy do přesného a funkčního…

6. 3. 2024

Optimalizace návrhu a simulace pomocí AI/ML a metamodelování se software Ansys

Ponořte se do světa, kde AI/ML proměňují pravidla hry v optimalizaci produktů z nejrůznějších průmyslových odvětví.

8. 2. 2024

Aerodynamika závodních vozů kategorie T1 Dakar Rally: 2.část

V nadcházející druhé části se zaměříme do dalších technických aspektů Shreka, představíme konkurenční vozidla a…

Nezávazná poptávka

Nezávazná poptávka
Odesláním formuláře berete na vědomí zásady zpracování osobních údajů.